HET IS MOOI GEWEEST!

In de afgelopen weken is het nieuws dat ik met pensioen ga, samen met mijn vrouw Nancy, wel geland in de social media, kan ik stellen. De reacties zijn aan alle kanten overweldigend geweest en dat is hartverwarmend. Onze dank daarvoor! 

Toch is er de dagelijks veel gestelde vraag: hoe moet dat nou in Groningen, als jullie er niet meer zijn met je mooie, grote winkel?!Dat, lieve mensen, is een vraag. Misschien wel een gewetensvraag, die iedere (aankomende) muzikant zichzelf moet stellen….

Voor mij is het eenvoudig. Vanaf mijn 18e sta ik gitaren te verkopen, met grote passie en altijd met enthousiasme. Muziekhandelaar zijn is in mijn ogen het mooiste beroep dat er is! Maar het is mooi geweest, nu ik over een paar maanden 65 wordt. 

Verhuisd van de Oosterstraat, waar ik als jongste muziekhandelaar van Nederland, de winkel overnam van mijn toenmalige baas, de heer Boot, naar de Zwanestraat. Van de Zwanestraat verhuisd naar een grotere winkel in de Nieuwe Ebbingestraat. Daar groeide Tonika Music tegen de klippen op. 

Daar kwam ik tot de conclusie dat ik, geheel naar Duitse en Belgische succesformule, een grote winkel aan de rand van de stad wilde. Een van de grootste muziekwinkels van Nederland worden, dat was mijn droom. Vanaf eind negentiger jaren heb ik die droom, samen met Nancy, vervuld aan de Regattaweg. 

Hier hebben we bijna 13 geweldige jaren gehad! We hebben enorm genoten van de dagelijkse reuring in de winkel, de flow van de muziekhandel. Altijd met blije mensen werken. Het was een feest! En we willen er graag op terug blijven kijken als een feest. Mooie herinneringen koesteren. Daarom is het dat we nu gaan stoppen. De invloed van internetverkopen en alleen over de prijzen moeten praten is gewoon niet ons ding. 

We merken dat iedereen ons het van harte gunt om met pensioen te gaan. Ons Zwitserleven begint ergens in de zomer; als de winkel leeg verkocht is. 

Tot die tijd zijn we vanaf 1 februari 2019 geopend op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. 

Buiten deze uren zijn we op afspraak bereikbaar via info@tonika.nl 

En op LinkedIn blijf ik natuurlijk ook bereikbaar. 

Beste mensen, het ga jullie goed!