CITES-reglement per 1 januari 2017

We ontkomen er ook in de muziekbranche niet aan: de nieuwe regelgeving ten aanzien van gebruikte houtsoorten in muziekinstrumenten, vastgelegd in het CITES-reglement dat per 1 januari aanstaande van kracht is.

Dat reglement behelst o.a. dat de houtsoorten palissander en bubinga niet meer mogen worden verwerkt zonder vergunning. Dit omdat er wereldwijd een kaalslag plaats vindt om de mooiste houtsoorten te rooien en dat het de hoogste tijd is om beschermende maatregelen te nemen. Tonika Music onderschrijft deze bescherming voor 100%, ook al betekent het extra moeite in ons werk. We hebben het er graag voor over!

 

In vrijwel alle gitaren komen we wel palissander tegen: de toets, de brug of de zij- en/of achterkant is vaak van palissander gemaakt. De gitaren die in onze winkel staan met een GROEN CITES 2016 kaartje hadden wij voor 1 januari 2017 al in huis en deze zijn vrijgesteld van het verbod.

De gitaren die na 1 januari 2017 bij ons binnenkomen worden voorzien van een BLAUW CITES 2017 kaartje. Dat betekent dat onze leverancier vergunning heeft om de gitaren aan ons te leveren. Wij zullen dit goed in de gaten houden en geen gitaren accepteren die niet zijn voorzien van duidelijk aangegeven Cites-bepalingen.

Kortom, je kunt bij Tonika Music met een gerust hart een gitaar blijven kopen!

Ga je buiten de EU reizen en wil je je gitaar meenemen? Neem dan toch voor alle zekerheid tijdig contact met ons op. We kunnen samen bekijken of de documenten die je nodig hebt beschikbaar zijn en kunnen we eventueel nog contact opnemen met onze leverancier