startersdesk1-1.pngStarters Desk

Je hebt de beslissing genomen om een muziekinstrument te leren bespelen. Gefeliciteerd! Een besluit dat je leven een extra dimensie gaat geven, want muziek maken is een fantastische bezigheid, waar een mens gelukkiger van wordt. We helpen je graag op weg aan de basis van je nieuwe ‘carrière’…

We zijn veruit de grootste winkel van noord Nederland, we hebben een enorme keuze in instrumenten en een verkoopteam dat jou graag helpt! Toch is het fijn als je van te voren een klein beetje weet waar je op moet letten en dan vertellen we je graag tijdens onze digitale rondleiding.

Loop je met ons mee door de winkel?

GITAAR

Wil je gitaar leren spelen? Dan slaan we bij binnenkomst in de winkel links af. Daar bevindt zich de afdeling met gemiddeld 1000 instrumenten op voorraad.

De meeste mensen die beginnen met gitaar spelen kiezen voor een klassiek of Spaanse gitaar; twee gangbare benamingen voor hetzelfde instrument. We hebben mooie, serieuze lesgitaren van o.a. Juan Salvador en Alhambra en Martinez.
Op een klassieke gitaar zijn de drie dunste snaren van doorzichtig nylon en de drie dikste zijn omwonden met metaal, maar hebben wel degelijk een nylon kern.
We hebben veel keuze in 1/2, 3/4 en natuurlijk hele gitaren: dit is de aanduiding voor de ‘mensuur’. De mensuur staat voor de lengte gemeten vanaf het punt waarop de snaren zijn bevestigd op het kambeen tot aan het eindpunt op de topkam.
Een gitaar met een ½ of een ¾ mensuur heeft ook een kleinere body en een smallere hals.
Kinderen en mensen met kleine handen kunnen dus prima spelen op een klassieke gitaar!

Natuurlijk kun je ook beginnen op een western gitaar. We hebben mooie merken staan voor beginners, zoals Fender en Ibanez. De western gitaar heeft stalen snaren.
De hals is smaller dan die van een klassieke gitaar en dat maakt hem makkelijker te omvatten.
We hebben ook in western gitaren een aanbod in kleinere modellen.
We hebben handige starters pakketten staan: alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Er wordt regelmatig beweerd dat je moet leren spelen op een akoestische gitaar.
Wij delen die mening niet volledig: als je zeker weet dat de elektrische gitaar het helemaal is voor jou, dan kun je ook daarop prima leren spelen als beginner! Voor de kleine gitaristen hebben we ook kleine modellen. We hebben prachtige opstapmodellen van SquierIbanez en Epiphone, waarmee jezelf een set kunt samenstellen: een gitaar en een versterker met een kabel ertussen, hoes, stander en stemapparaatje. Maar we hebben ook starterspakketten waar alles al bij elkaar is gezocht en dat is natuurlijk voordeliger dan dat je alles ‘los bij elkaar zoekt’.

BASGITAAR

Wil je beginnen met een basgitaar? Dan hebben we ook voor jou volop keuze! Ook hier kun je kiezen om zelf samen te stellen wat je wilt hebben. En we hebben starterspakketten, met alles daarin wat je nodig hebt. Zelfs voor bassisten hebben we de kleinere modellen staan. En ook hier geldt dat we complete pakketten hebben staan die alles bevatten wat je nodig hebt om te beginnen. Handig!

Bij al dit gitaarspektakel hebben we natuurlijk de nodige ‘goodies’ zoals een eindeloze keuze in gitaareffekt pedalen en een zeer uitgebreide versterkerafdeling.

We zijn de hele gitaarafdeling nu bij langs gewandeld. We slaan rechts af naar de toetsenafdeling.

TOETSEN

Heb je gekozen om muziek te maken op keyboard of piano? Leuk!
We hebben volop keuze in startersmodellen van de grote, bekende merken als Roland, Yamaha en Casio. We hebben alles in de winkel staan en we laten je graag horen hoe de verschillende modellen klinken. Met plezier spelen we voor om je de verschillen te laten horen, maar prille beginners mogen ook best zelf spelen!
Je hoeft je bij ons namelijk niet verlegen te voelen.
We hebben alleen digitale piano’s in de winkel en geen akoestische. Wij verkopen daarnaast ook Keyboards!
Het grote voordeel van digitale piano’s is dat je in stilte kunt spelen met je hoofdtelefoon op. Niemand die je hoort tijdens je eindeloze oefeningen. Dat is een prettige gedachte, toch?
En je buren horen je ook niet en dat is wel zo fijn!
Hoe groot of hoe klein je ook bent behuisd, we hebben vast een passende piano voor je staan!

DRUMS

Heb je besloten om te gaan drummen? Prachtig!
We hebben volop keuze in elektronische slagwerken van Roland en Yamaha.
Roland is heer en meester op de elektronische drums. Geen wonder. Ze hebben dit instrument door de jaren heen geoptimaliseerd tot instrumenten die qua sound en feel niet te onderscheiden zijn van akoestische drums.
Met elektronische drums hoeft helemaal niemand je te horen. Met een hoofdtelefoon op ben je in je eigen drumwereld!
Wil je je wel eens flink laten horen op je drumstel? Dat kan natuurlijk ook.
We hebben hiervoor geweldige versterkers staan.

GELUIDSTECHNIEK

Ga je in een bandje spelen en wil je een eigen geluidssetje voor de versterking? Denk je dan meteen aan de immense mengtafels en torens versterkers die je op podia ziet bij festivals en concerten? Niet doen! We hebben voor beginners kleine, handzame en betaalbare setjes staan waarmee je prima uit de voeten kunt op de kleinere podia. Die je ook zelf kunt installeren en bedienen, zodat je geen geluidstechnicus nodig hebt. We laten je heel graag de mogelijkheden zien.
Ga je zingen? Goed besluit! We hebben de bekende merken zoals Shure en Sennheiser ruim voorradig, ook volop keuze in startersmodellen. We laten je graag de mogelijkheden zien en horen.

We lopen verder naar rechts:

DJ

Ben je een beginnende DJ en weet je niet precies hoe te beginnen?
We helpen je graag op weg op onze grote DJ afdeling!
Om te beginnen heb je natuurlijk aan de basis een goed, actuele computer nodig.
Daarnaast moet je een DJ controller hebben. Dit is simpel uitgelegd de ‘work station’ waarmee je muziek gaat maken, de hardware en software in 1 apparaat. We hebben volop keuze in Reloop, NumarkTracktor en Hercules DJ. Ook heb je een goede hoofdtelefoon nodig om heel precies te horen wat je doet. We hebben een wand volhangen in de winkel, met muziek erop zodat je kunt horen hoe ze klinken, van alle bekende merken en in alle prijsklassen. Tot slot heb je ook nog een set goede studio-monitoren nodig om heel precies terug te kunnen luisteren wat je aan het maken bent.

ACCESSOIRES

We lopen door, we hebben een volledige ronde gemaakt in de winkel en komen weer uit bij het begin: de accessoire afdeling.
Hier hebben we ruime keuze in hoezen, kabels, drumstokken en -vellen, drum- en gitaaronderdelen, draagbanden, stemapparaten, onderhoudsmiddelen, snaren, pluggen, blokfluiten, percussie instrumenten, cajon’s en merchandise van de grote merken als Fender en Gibson.

Standers zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen voor de instrumenten die we in huis hebben, bladmuziek, microfoons en versterkers.
We hebben een enorme keuze in kabels van de bekende merken, in alle soorten, maten en lengtes. We bespreken de mogelijkheden graag met jou.

Ook hebben we op deze afdeling mondharmonica’s van Hohner, Fender en Lee Oskar.
Als je een beginnende mondharmonicaspeler bent is het handig om te kiezen voor een diatonische harmonica in C, omdat de meeste lesstof die je vindt in boeken en op internet in C staat. Speciaal voor de beginners hebben we de prettig geprijsde Silverstar van Hohner. Deze heeft een kunststof binnenwerk. Het grote voordeel hiervan is dat deze minder gevoelig is voor speeksel dan hout en als beginner produceer je toch meer speeksel dan een gevorderde.

WAAROM TONIKA

Tot slot nemen we aan de balie graag alles nog eens met je door, zodat je weloverwogen tot een besluit kunt komen. We helpen je graag op weg aan de basis van je muzikale leven.
Dat is ook de reden dat we Tonika Music heten: de Tonika is de eerste toon van ieder muziekstuk, een leuk weetje!